Следвайте Гласове в ТелеграмЛидерът в световната ранглиста в тениса Новак Джокович

...
Следвайте Гласове в ТелеграмЛидерът в световната ранглиста в тениса Новак Джокович
Коментари Харесай

Джокович: Обявиха ме за антиваксър, а аз подкрепям само свободата на избора

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Лидерът в международната класация в тениса Новак Джокович не е срещу имунизациите, а просто поддържа свободата на избора. Това споделя самият той в изявление за предаването " 60 минути " на американската телевизия CBS.

Припомняме, че през януари 2022 година Джокович беше депортиран от Австралия и пропусна шампионата от Големия шлем поради отвод да се имунизира, което беше наложително изискване за влизане в страната.

" Хората ме оповестиха за антиваксър, а аз не съм подобен. Не съм съперник на имунизациите. Аз поддържам имунизациите както поддържам свободата на избора ", споделя Джокович.

Джокович споделя и за отношението си към Роджър Федерер и Рафаел Надал. В началото на кариерата си се е чувствал даже изплашен от тях преди огромните мачове.

За Джокович надпреварата стартира надалеч преди да бъде ударена първата тенис топка.

" В началото на кариерата си не осъзнавах по какъв начин всичко това е част от сюжет? Така че се плашех от това ", споделил Джокович. " Но това също по този начин ме стимулира да върша нещата самичък и да демонстрирам, че съм подготвен. Готов съм за борба, за война. "

Джокович е твърдо решен да остане в играта и споделя, че децата му - 6-годишната Тара и 9-годишният Стефан - са част от мотивацията му да продължи.

Но най-хубавото средство за удължение на кариерата са новото потомство противници, които да държат Джокович нащрек, като 20-годишния Карлос Алкарас, единственият състезател, победил Джокович на огромен шампионат тази година.

Джокович споделя, че испанецът е толкоз приключен състезател, колкото не е виждал от доста време насам. Загубата от него на Уимбълдън е била зареждаща.

" Толкова доста ме вбеси, че трябваше да печеля всичко на американска земя, което и направих ", споделя Джокович.

Инфо: " 24 часа "

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР